viaplant.com

[section]

[row width=”custom” custom_width=”800px”]

[col span__sm=”12″]

Mi a különbség a hagyományos és a természet esszenciájával burkolt lámpabúrák között?

 

A természet hangulatát megteremtő lakberendezésről a legtöbbeknek a naturális színek, a különböző organikus mintázatok, és a fából készült, letisztult formavilágú bútorok jutnak eszébe.

Azt már kevesebben tudják, hogy akadnak olyan design megoldások is, melyek ennél jóval közelebb hozzák a természetet, és nem csak leutánozzák a szépségét, hanem valóban beemelik azt az otthonunkba.

Ilyenek például a Viaplant növényi részek felhasználásával készülő lámpabúrái is.

Most megmutatjuk neked, miben is különböznek ezek egy hagyományos lámpabúrától, a tények mellett pedig néhány érdekességet is megtudhatsz róluk!

 

Különleges hangulat

Abban mindnyájan egyetértünk, hogy az egyedi hangulat megteremtéséhez egyedi berendezési tárgyak szükségesek.

Sokan éppen ezért imádják annyira a limitált design termékeket és kézműves alkotásokat.

Olyan hangulatot kölcsönöznek ugyanis otthonunknak, mely különleges és utánozhatatlan légkört varázsol. A Viaplant lámpabúrái a design termékek piacán is kivételesnek számítanak, hiszen valódi növények felhasználásával készülnek.

Ezek a növényi részek minden egyes darab esetében olyan mintázatot alkotnak, mely egyedivé és utánozhatatlanná teszi őket.

Átvilágításuk pedig igazán meghitt, bensőséges hangulatot varázsol a lakásban.

A természet múlhatatlan szépsége

Bármilyen furcsán is hangozhat elsőre, de a mindennapi használati tárgyak is képesek lehetnek arra, hogy emlékeket őrizzenek. Akár csak egy jól sikerült fénykép.

A Viaplant különleges paneljei lehetővé teszik a növényi részek látványos konzerválását. Ezáltal minden egyes belőlük készült lámpabúra képes megragadni és nem mindennapi használati tárgy formájában megörökíteni egy pillanatot a természet elillanó szépségéből.

A legtöbb design bútorral és kiegészítővel ellentétben a Viaplant tehát nem múló trendeket követ. Szépsége a természet örökérvényű esztétikájából fakad. Ez az a tulajdonság, amit egy tömeggyártott termék, legyen akármilyen mutatós megjelenésű is, képtelen reprodukálni.

Környezettudatos tervezés és megvalósítás

A Viaplant lámpabúráinak megalkotása során a legnagyobb inspirációt a természet szépsége és sokszínűsége jelentette.

Szerettünk volna azonban úgy átemelni egy darabka természetet a mindennapokba, hogy azzal véletlenül se károsítsuk saját környezetünket, életterünket.

Éppen ezért a panelek gyártása során kizárólag olyan növényi részeket használunk, melyek nagy része a városi zöldterületek fenntartása  (vagy éppen futballpályák gyepének karbantartása) során keletkezik, megújulási idejük pedig kevesebb, mint egy év.

Az őszi lomblevelek, a lenyírt fű, vagy épp lekaszált tippan hasznosításával megőrzünk egy apró darabot a természetből, ilyen módon a leghétköznapibb fűszálak egy stílusos kiegészítő formájában otthonod kiemelkedő díszei lehetnek.

[/col]

[/row]

[/section]