A Viaplant nyilvánvaló jellegzetességét a növény formájának, színének és textúrájának felhasználása jelenti.  Ez azonban csak a felszín. A Viaplant tárgyak tervezésekor a forma és funkció ket­tősségét történettel egészítjük ki, ami a növények szár­mazási helyéből és a hozzá tartozó emlékekből fakad.

Az, hogy a felhasznált levelek, szirmok, virágok honnan származnak, többlettartalommal ruházza fel az adott használati- vagy dísztárgyat. Egészen más értékkel és jelentéstartalommal tekintünk rá, hiszen ez egyfajta örökséggel ruházza fel.

A Viaplant által készített egyedi tárgyak legfőbb célja az, hogy a növények felhasználásával a hozzájuk kapcsolódó történeteket megörökítsük, megfelelő módon őrizzük meg az utókor számára.

A fontos események helyszíneiről származó növények ugyanis sok dologról mesélnek nekünk. Generációkat képesek összekötni a történelmi múlton keresztül és a jelenre is hatékonyan reflektálnak. Felhívják a figyelmet a környezettudatosságra, a körülöttünk lévő zöldterületek értékére. Az ember és a természet kapcsolatának jelentőségére, valamint az emberi kapcsolatok, értékes pillanataink fontosságára.

SZENT ISTVÁN PARKI CUVÉE LÁMPA

BUDAPEST IKONIKUS HELYSZÍNEI

HÉVIZI ISZAP

MAGYARORSZÁG TERMÁLKINCSEI

ESKÜVŐI CSOKORBÓL LÁMPA 

ESKÜVŐI EMLÉKŐRZÉS

COVID TÖRTÉNET

SZIROM-MENTÉS

SPORT EMLÉKTÁRGY

KLUB KÖTŐDÉS