viaplant.com

[section]

[row width=”custom” custom_width=”800px”]

[col span__sm=”12″]

Érdekel, hogyan készülnek lámpáink és bútoraink? Megmutatjuk!

 

A Viaplant különleges lámpái és bútorai szinte mindenkit képesek lenyűgözni, akik először látják őket élőben. Az első kérdés pedig általában a következő: hogyan készülnek ezek a különleges megjelenésű tárgyak?

És habár minden titkot nem árulhatunk el, de most engedünk némi betekintést abba, hogyan is készülnek a Viaplant egyedi bútorai és berendezési tárgyai!

Miért különleges a Viaplant?

Kezdjük talán először is azzal, miért annyira különleges az az anyag, melyből a Viaplant bútorai, lámpái és dísztárgyai készülnek.

A Viaplant budapesti székhelyű tájépítészekből és tervezőkből álló csapat, akik olyan egyedi, esztétikai értékkel bíró anyagot hoztak létre, melynek különleges látványát a valódi növényi alkotóelemei határozzák meg.

A táblák formájában előállított anyag neve Viaplant, ebből készülnek az egyedi megjelenésű, különleges hangulatot árasztó használati tárgyak.

Ennek nyilvánvaló jellegzetessége pedig maga a növény. Ez adja meg annak egyedi megjelenését, színét és textúráját, és sokszor a tárgy mögött rejlő mélyebb történetet is.

A Viaplant ugyanis nem imitálja a természetet, hanem azonos azzal. Valóságos növényekkel, színben és részletekben gazdag látványt, lenyűgöző hangulatot teremt bármelyik otthonban.

Milyen növényből készül a Viaplant anyag?

A Viaplant egyik különlegessége, hogy a panelek elkészítése során kizárólag hazai forrásból, főként városi zöldfelületek fenntartása során keletkezett növényi részek kerülnek felhasználásra.

Ezek megújulási ideje egy év, vagy annál rövidebb, ami a környezeti terhelés minimalizálása szempontjából kulcsfontosságú.

Az anyag előállításához szükséges növények gyűjtését, gondos válogatását, szárítását, terítését a Viaplant csapat tagjai végzik. A szárítás szárítókonténerekben történik, a panelek elkészítéséhez a növényeket pontos, grammra kimért adagban terítjük.

Itt az egyenletes elosztás, és persze bizonyos növények esetében a művészi szépérzék vezeti kezünket annak érdekében, hogy minél harmonikusabb, izgalmasabb lenyomatát kapjuk az általunk választott növényeknek.

Hogyan zajlik a formatervezés és a gyártás?

Lámpáink formatervezése hosszas kísérletező folyamat eredménye, melynek során igyekeztünk az egyediséget, az esztétikát és a funkcionalitást is szem előtt tartani. Végső formájuk a Viaplant panelek adottságaiból, alakíthatóságából fejlődött ki.

A lámpabúráink formáit leginkább a természetben uralkodó precíz rend és geometria inspirálták.

Éppen ezért a megmunkálás során síklapokból indulunk ki, melyekből négyzeteket, háromszögeket, köröket vágunk ki, majd ezekből építkezünk.

Maga a gyártási folyamat egy hosszasan kikísérletezett gyakorlat szerint történik. A paneleket kontaktcsiszoljuk, a lámpabúra oldalai ezután készülnek el a síklapokból, CNC megmunkálás segítségével.

A kivágott elemek összeillesztése ezután kézműves módszerrel történik.

A precíz összeillesztés, ragasztás után az élek kidolgozása következik, valamint a felületek kezelése, lakkozása. A kifejlesztett elektronikai egység a már összeszerelt búrába kerül bele.

Így kapja meg tehát egy Viaplant lámpa a végleges alakját, mielőtt bemutatótermünkbe, vagy épp vásárlóink otthonába kerülne.

[/col]

[/row]

[/section]