Barion Pixel

[section]

[row width=”custom” custom_width=”800px”]

[col span__sm=”12″]

Lámpák esküvői csokorból

 

A természet határtalanul sokszínű, emlékeink pedig egyedülállóak és utánozhatatlanok. A Viaplant lámpái egyszerre képesek környezetünk lenyűgöző szépségét és hangulatát átemelni belső tereinkbe és fontos pillanatainkat egyedi, iparművészeti alkotásként megőrizni az örökkévalóságnak.

Fotó: Bezzeg Photography

Mióta világ a világ, az emberiség arra törekszik, hogy valamilyen formában megőrizze emlékeit. Mindnyájan szeretnénk ugyanis, ha legszebb pillanatok örökké tartanának. Ennek a törekvésnek köszönhető többek közt a fotózás és a filmművészet megszületése is.

Vannak azonban olyan dolgok, melyeket a legszebb képek sem képesek úgy visszaadni, ahogyan átéltük őket. Az ilyen pillanatok megörökítéséhez valami igazán különleges, maradandó dologra van szükség.

A Viaplant lámpái és bútorai egyszerre hozzák közelebb hozzád a természetet és segítenek abban, hogy életed legszebb momentumait újra és újra átélhesd.

A tárgyakban tovább élő pillanatok

A Viaplant bútoraiban, lámpáiban és használati tárgyaiban egyvalami megegyezik: középpontjukban minden esetben a természet áll. Elsődleges funkciójukat tekintve különleges használati tárgyak, melyek növényi részek kreatív felhasználásával készülnek. Céljuk azonban nem csupán a növények esztétikai megjelenésének iparművészeti felhasználása.

Az, hogy az adott tárgyhoz felhasznált levelek, szirmok, virágok honnan származnak, új értelemet ad az adott használati- vagy dísztárgy létezésének. Egészen más értékkel és jelentéstartalommal, egyfajta örökséggel képes felruházni azt. A Viaplant által készített, egyedi lámpák legfőbb célja éppen ezért az, hogy a növények felhasználásával a hozzájuk kapcsolódó történeteket is megfelelő módon konzerválják az utókor számára.

A fontos események helyszíneiről származó növények ugyanis sok dologról mesélnek nekünk. Generációkat kötnek össze a történelmi múlton keresztül, és a jelenre is hatékonyan reflektálnak. Felhívják a figyelmet a környezettudatosságra, a körülöttünk lévő zöldterületek értékére. Az ember és a természet kapcsolatának jelentőségére, valamint az emberi kapcsolatok, értékes pillanataink fontosságára. Persze mindezt csak abban az esetben, ha a megfelelő módon bánunk velük és képesek vagyunk dekódolni ezeket az üzeneteket.

A boldogító „igen” megőrzése

Idén a járványnak köszönhetően különös helyzet állt elő. Nagyon sok esküvő lemondásra került, vagy csak szűk körben került megrendezésre. A válság ráadásul a virágkertész szakmát sem kímélte. A tavaszi szezonra szánt egynyári és vágott virágok jelentős részét nem lehetett értékesíteni, ezért kidobásra lettek ítélve.

A legtöbb pár azonban ebben a rendhagyó helyzetben is szeretne látványos esküvőt és maradandó emléket a soha vissza nem térő pillanatról.

Fotó: Bezzeg Photography

A Viaplant exkluzív szolgáltatása a házaspár csokrának felhasználásával, a virágok, levelek leszárításával készít lámpát, mely több szempontból is exkluzív emléknek számít. Egyrészt megmenthetővé, hasznosíthatóvá teszi az egyébként kidobásra szánt virágokat, ezáltal maradandó értéket teremt a múlandó dolgokból. Ez az értékteremtés pedig nem csak általános érvényű dolog, de a jelenlegi, bizonytalan helyzetre is kiválóan reflektál. Másrészt pedig így a legszebb emléked a lakásod különleges díszévé is válik.

Ha rápillantunk, bármelyik pillanatban eszünkbe juthat a boldogító „igen”. A gyerekek, unokák számára pedig igazi, különleges családi ereklyét jelenthet majd a jövőben.

Felejthetetlen ajándéktárgy, mely nem csak a fiókból elővéve, hanem a lakás kiemelt pontján tudja gazdagabbá tenni a mindennapokat. Arra emlékeztetve minket, hogy ha igazán szeretnénk, a legszebb pillanatok örökké is tarthatnak.

[/col]

[/row]

[/section]